Valentinovo...

U poslednjem satu Dana zaljubljenih, uz šolju toplog čaja i misli o dragim osobama, moram podeliti koji red sa svim dovoljno strpljivim čitateljkama i čitaocima.
Gubitkom dragih osoba, naučila sam da volim, cenim i poštujem više one oko mene koji su tu, nije bitno koliko su blizu ili daleko. Naučila sam da vrednujem stvari, događaje i sitnice koje mi prijaju, da ugađam sebi onoliko koliko će biti dovoljno da budem zadovoljna... i mirna.
Ljubav možemo izraziti na različite načine, prema najboljoj drugarici, kolegi ili koleginici sa posla, detetu čijim se rođenjem vaš svet okrenuo naglavačke. Ručkom, čokoladom, šoljicom kafe, razgovorom, osmehom. Deliti emociju sa nekim je samo vaše iskustvo, onoliko vredno i bogato koliko mu pridate na značaju. Ali je vaše, treba da uživate u njemu. Bogati ste onoliko koliko prijatelja i prijateljica imate, ništa manje, ništa više. Zbog toga se ne treba ustručavati u pokazivanju emocija, već osmehom i poljupcom pokazati koliko vam neko znači. Kao što jedna od pesama Beatlesa kaže „All you need is love“.



Zaista, treba samo ljubavi, prema poslu, porodici, prijateljima, dragoj osobi... tada ste vi jači, veći, snažniji, tada imate volje za životom i energije za dostizanjem ciljeva u svakodnevnom i profesionalnom životu. Ako naučite da cenite sebe i druge, oni će vas takođe podržati. A život u jednini nije privlačan, nikako...
„Vodite ljubav, a ne rat!“

Tekst objavljen: 14.02.2012. godine

Comments

Popular Posts