O ljubavi, životu i obavezama...

Kritikovana sam uoči Dana zaljubljenih, zbog čega baš na taj dan pišem o temi kao što je ljubav? Pa evo, popravljam prosek, pišem o ljubavi i mesec dana kasnije. 
Prethodna godina je bila prilično turbulentna po moje opšte psihofizičko stanje, ali sam preživela. Načinila me jačom, snažnijom, odlučnijom u tome šta želim za sebe i svoje najbliže. Nakon smrti majke, bila sam prazna, kao šuplja ljuštura koja ne ume da izrazi emociju niti da se poveže emotivno sa nekim ko zaslužuje vreme i pažnju. Tada sam otvorila oči i pogled usmerila prema porodici. Snagu mi je dao sestrić, pa sam ljubav gradila i razvijala prema njemu. Bilo mi je dovoljno. 
Ostala sama posle dugo vremena tesnog, ispunjenog života u kom je porodica bila značajan faktor. Potom sam osim bez momka, ostala i bez cimerke, sestre koja je živela u mom stanu. Uzajamnu simpatiju sam imala prema drugaricama iz srednje škole i koleginicama sa fakulteta. Idemo na kafu, pružamo podršku jedna drugoj, kuvamo ručak, pregledamo zajedničke fotografije i evociramo uspomene... 
Posebno me raduju moji prijatelji koji mi zaista žele sve najbolje. Njihova briga i oprez su mi dragoceni, a vreme koje provedemo zajedno zaista mi daje osećaj sigurnosti i podrške. E sad, podršku nikad ne tražim, ali je uvek imam. U ljubavnom, profesionalnom i svakom drugom smislu. Verujem da je uobičajeno, ali raduje me činjenica da u bilo koje doba, shvatite bukvalno, bilo koje doba i u bilo kojoj prilici mogu tražiti tuđe mišljenje. Nekad poslušam, nekad ne. Nekad to ispadne dobro, nekad ipak moram na teži način rešiti dileme i probleme. Ali i to je sastavni deo života. Ono što je bitnije jeste osećaj da ne radim ništa loše, da mogu opušteno razgovarati sa onima koji me poznaju do u poslednju dlaku na glavi i najdublju misao na koju pomislim. Zbog toga sam zahvalna i delim neizmernu količinu ljubavi sa njima. 
Drage moje prijateljice i prijatelji (znate ko ste) hvala na vremenu i strpljenju koje ste mi posvetili, uz izvinjenje ako sam ponekad bila prenaporna. Vaše mišljenje mi zaista znači i uvek ću se vraćati po još... 

Tekst objavljen: 14.03.2012. godine

Comments

Popular Posts