Tog dana su se u Sremu spojili Banat i Bačka...

U podne tog 20. jula 2013. godine, već je sve bilo gotovo, skoro završeno. Pre toga, dva meseca intenzivnog planiranja i organizacije, uključili su skoro trideset osoba, a svaka od njih ponudila je svoju posebnu notu i zaista uveličala dan u kom smo se venčali. 
Tek nekoliko stvari nije bilo predmet diskusije, prosto - bilo je jasno da je to to. 

Pozivnice: 


Nakon što je napravljena preliminarna lista zvanica i naši stilovi pozivanja gostiju i gošći usaglašeni, zajednički smo napravili tekst pozivnice i prosledili prijatelju Misho Zivanov da umeša svoje kreativne prste. Izgled, dimenzije i štampa su rezultat njegovog rada na čemu smo mu neizmerno zahvalni. 
Logotip pozivnice

Zlatna koverta i crvena nalepnica, bili su ostatak kompleta prilikom uručenja i slanja naših pozivnica na adrese osoba sa kojima smo želeli proslaviti ovako značajan datum. Originalnost i posebnost pozivnica su bili samo uvertira u sve ono što nas je čekalo, tako da je to bilo prvo od iznenađenja svima... 



Prostor: 
Velika pomoć u organizaciji, bilo je pripremanje mesta koji je nudio i više nego što je potrebno, ali smo rado prihvatili. Klub "Reset" ušuškan u prirodi naselja Čardak u Sremskoj Kamenici, kako sami vlasnici navode na web stranici, udaljen od gradske svakodnevice - bio je mesto održavanja venčanja popodne i žurke u večernjem terminu. 
Bilo bi loše napisati bilo šta negativno o ovom prostoru, a u našem slučaju se ništa slično nije ni desilo. Ekipa (Milja, Iris, Miloš, Skole, Paja, Deja, Palija...) koja je pripremala prostor, bila je više nego predusretljiva da nam pomogne u organizaciji, pažljivo prateći sve naše predloge koji su upotpunili najradosniji dan u našim životima. 
Sve vreme smo znali šta želimo, gde i kako to možemo da dobijemo, ostalo je samo pitanje načina da se ideje sprovedu i dobiju svoju završnu formu. 
Razmazili su nas i stavili na raspolaganje ceo kapacitet ovog mesta: Na terasi je u popodnevnom terminu održano građansko venčanje, ručak smo uz laganu muziku proveli u klimatizovanoj sali, prijem gostiju uveče obavljen je u dvorištu, popunivši tako sva sedeća mesta i visoke stolove koji su okruživali bazen. Žurku i sve "rituale" koje smo planirali za kasnije, priredili smo ponovo u sali uz bend. 
Dvorište 
Pogled na bazen i apartmane
Ručak u sali 
Žurka se na kraju spontano preselila i završila uz bazen. Iz dva šanka je služeno piće, u sali i uz bazen, gde su se pile tri vrste koktela. I ovo su za nas predložili i pripremili prijatelji, tako da su "mojito", "sex on the beach" i "punch" sa malinama imali svoju publiku... 
Osim toga, mi smo kao mladenci dobili korišćenje mladenačkog apartmana tokom celog dana, noći i sledećeg jutra koje smo proveli sa kumovima, a za njih smo takođe na raspolaganju imali manje apartmane
Hrana: 
Dugogodišnje poznanstvo sa jedne i poznavanje gastronomskih specijaliteta sa druge strane, olakšalo nam je izbor vrsta hrane koja će biti poslužena na ručku i kasnije, na koktelu. 
"Trpeza ketering" je ponudila sjajnu hranu i poslastice koje su u formi švedskog stola izazivali talase oduševljenja svih koji su prilazili. Osim toga, raznovrsnost i svežina ponuđenog, bili su atrakcija tokom celog dana. 


















Torta: 
Čokoladni muffin 

Da ne bude ponavljanja, poslastičarsku radnju "Miss Eve" smo pronašli na preporuku. Vrlo lako smo se dogovorili šta će biti posluženo, koja količina i koji ukusi, pošto smo znali šta želimo. 

Voćna verzija muffina


Za prvi dolazak posle telefonskog razgovora i dogovora oko vrste kolača koje želimo, organizovana je čak i degustacija. Osim dve vrste muffina, za koje smo izabrali voćni i čokoladni krem, planirali smo malu nuggat tortu, koju ćemo u toku večeri zajedno iseći i međusobno nahraniti... 
Fotografija sečenja torte 
Ipak, zabava je bila toliko dobra da se vrlo malo hrane pojelo, zbog čega smo sutradan uz potrebnu dokumentaciju o ispravnosti, sve što je ostalo odneli u Svratište za decu ulice, kako bi onima kojima je potrebnije ulepšali dan. 
Nije dovoljno kada samo tebe sreća zatekne, sreću treba deliti sa drugima. 
Cveće i dekoracije: 
Stolice na terasi za građansko venčanje Tamara je ukrasila ručno rađenim mašnama od kudelje sa dodatim trakama od čipke, odajući retro utisak i upotpunjavajući prizor u prirodi. Staza je posuta laticama crvenih ruža, a sto ukrašen bogatim cvetnim aranžmanom. 
Mesto građanskog venčanja
Sve vreme su birani alternativni načini dolaženja do željenog, u svakom smislu. Tako su buket i cvetić za rever mladoženje rađeni u radionici "Anđelin kutak" koji je daroteka i cvećara, ali odiše mirom i prijatnošću, a usluga i cena su bile više nego zadovoljavajuće. 
Nakon porudžbine dekoracije za mladenački sto, velika prednost je bio popust i dostava o trošku cvećare. Simpatične dekoracije u obliku cvetnih kugli, krasile su sto prilikom građanskog venčanje, bile centralni motiv za mladenačkim stolom prilikom ručka i tokom večernje žurke, a onda još dugo pružale prijatan miris crvenih ruža i belih lizijantusa... 
Cvetni aranžmani iz cvećare "Anđelin kutak

Dekoracija na stolovima, margarete i sveće 

Latice ruže pred građansko venčanje
Crvena boja je dominirala, kao simbol ljubavi: nalepnice koje su bile na markerima za stolove, bider majer, pa čak i mašnice na salvetama su bile crvene boje... 
Salvete na stolu

Markeri za stolove u sali 
Haljina, odelo, obuća: 
Haljina je šivena po meri, a odelo je kupljeno. Imali smo jasnu viziju da je ono što želimo nositi udobno i kvalitetno, nešto u čemu ćemo se prijatno osećati ceo dan. 
Šivena u dva nivoa, donja haljina od makoa je bila umesto postave, a od muslina gornji deo izazvao je komentar sestrića od dve i po godine: "Teto, ti si princeza?" 
Na pojasu ispod grudi, ušivena je ruž - crvena traka od satena, koja se na leđima vezivala u mašnu, upletena sa krajevima pojasa od muslina. 
Klasično muško smoking odelo iz tri dela u crnoj boji, bio je prvi i poslednji izbor. Dve bele pamučne košulje i uzana crna kravata sa crvenom linijom, dopunili su kompoziciju boja koju smo stvarali, bili su odlična dopuna odelu. 
Nakon toga je promenjena obuća u crvene i crne starke, kako već stoji na ukrasima za sve goste i gošće koji su im kačeni na rever. 
Crveni Converse posle ponoći 
Burme: 
Prva asocijacija je bila "belo zlato", pošto je i verenički prsten od belog zlata. Nijansiranje u izboru se odnosilo samo na to što je mladoženja svoju burmu malo "Izgrebao", a mlada ostavila potpuno glatku površinu. U unutrašnjost je ugraviran datum 20. 07.2013. i zlatara "Šiket" je u najkraćem mogućem roku odgovorila na sve zahteve. 
Muzika: 
Iako je sve išlo po planu, utisak je da smo se najduže trudili oko pronalaženja odgovarajuće muzike, koja bi zadovoljila različite ukuse. Ponovo, znali smo šta želimo da čujemo, ali nismo bili sigurni kako to zvuči. Otuda je najviše telefonskih razgovora obavljeno u potrazi za tamburaškom bandom koja bi svirala u vreme ručka, ali i bendom koji bi goste i gošće u večernjem terminu držao na nogama. 
Ansambl "Boemi" je sastavljen od "školovanih" tamburaša, mladih ambicioznih ljudi, čiji je repertoar varirao od klasike do starih tamburaških hitova. Zahvaljujući njihovom umeću i kreativnosti, roditelji, kumovi i najuži krug porodice koja je prisustvovala venčanju i ručku nije sedela, već na nogama provela popodne, naručivala omiljene pesme i slavila sa nama. 
Ansambl "Boemi" 
"D Pendžers" je bend sa repertoarom na kom mu zavide i ozbiljniji cover bendovi. Uz manje korekcije play - liste i saradnje po pitanju satnice, entuzijazam i pozitivna energija su sve vreme bili na zavidnom nivou. Svaki gost i gošća je pronašao "svoju" pesmu u repertoaru ovog novosadskog benda koji ima redovne nastupe po klubovima i festivalima u Srbiji, te nisu izostale pohvale bendu. 
D Pendžers 
Iako se činilo kao da smo iznenađenjima i nepredviđenim situacijama ostavili nimalo prostora, ipak smo se prevarili. Nešto pre ceremonije bacanja bidermajera za devojke i podvezice za momke, kao i sečenja torte, plesna trupa predvođena sestrom, drugaricama, koleginicama i saradnicama ušetala je na plesni podijum i podigla atmosferu koreografijom koju su pripremali unazad mesecima... 
Nakon toga je usledilo sečenje mladenačke torte i onaj potpuno neformalni deo zabave koji je spontano završio u bazenu. Žurka je trajala do ranih jutarnjih časova, zbog čega će ovo zaista ostati dan koji se pamti do kraja života. 

Ogromnu zahvalnost dugujemo svima koji su pomogli u pripremi i organizaciji ovog događaja. Bilo bi nezahvalno pomenuti samo jedne, a nadati se da se ostali prepoznaju u tekstu. Zaista, znaju vrlo dobro koliko je važna njihova uloga bila u predlaganju, slušanju dilema i pomoći prilikom izbora koje smo pravili za taj dan. 
To što su svi ostali iznenađeni organizacijom i dekoracijom, nadamo se da je bila dovoljna nagrada za sav napor i trud koji je uložen. Ne bi ispalo tako dobro, da nije bilo njih. Niti bi naša sreća tog dana bila potpuna. Hvala! 

Comments

Popular Posts