Kako da unapredite svoje znanje tokom leta?

Leto je stiglo!

Pre nego što počnemo planirati odmore i praviti distancu od posla, možda je ovaj period godine dobar trenutak da napravimo "presek" i počnemo planirati šta sve možemo uraditi do zime.
Zbog toga ovaj blog post koristim za predloge na šta treba da obratite pažnju i posvetite se tokom leta, kako bi ubirali plodove kad stigne jesen.

Šta ćete uraditi za sebe ovog leta? Evo nekoliko predloga...

Kako do više pregleda na Linkedin profilu?

Najmanje tri stvari možete raditi ako želite da imate više pregleda vašeg Linkedin profila.
Sve savete primenjujem u kreiranju sadržaja, te znam da donosi rezultate!
Ako ipak niste sigurni kako funkcioniše, slobodno mi pišite dileme u komentarima ili postavite privatno pitanje, poslaću korak - po - korak uputstvo kako napisati članak ili podeliti u formi newslettera?
Objavu sa ilustracijama i tri saveta kako do više pregleda, možete pogledati OVDE.

Da li ste spremni da pomerite granice svog znanja?

Prethodnih nekoliko nedelja sam istraživala teme o naslednim bolestima koje uzrok imaju u mutacijama na genu. 
  • Bilo da je u pitanju životna priča Majkla J. Foksa i Parkinsonove bolesti koja je svoju prvu manifestaciju imala u njegovoj 29 godini.
  • Razlozima zbog kojih se Kris Hemsvort povukao privremeno iz glume zbog saznanja da ima mutacije na genima koji izazivaju Alchajmerovu bolest.
  • Efektu koji je izazvala Anđelina Džoli "proaktivnim pristupom" na saznanje da ima mutacije na BRCA1 genu, zbog čega je naučna literatura prepoznala talas skrininga na ovaj gen kod žena različitih generacija.
Moj savet ovde je da otvorite svoje vidike, pronađete temu koja vas zanima i posvetite joj se preko leta, jer rezultate rada možete videti već sa početkom jeseni.
Malo ulaganje u sopstveno znanje svaki dan može imati višestruku korist kada bude zahtevalo primenu u praksi.

O čemu do sada niste stizali da saznate više?

I za kraj, RETKO važna preporuka!

Počeli smo sa snimanjem novih epizoda podcasta Rare and Share kojim otvaramo teme o kojima se RETKO priča.

U prethodnih godinu dana smo napravili malu biblioteku živih priča pacijenata i porodica koje su se suočile sa dijagnozom retke ili maligne bolesti, svoje borbe preokrenule u svoju korist i novopronašlu snagu iskoristili da budu motivatori, inicijatori i pokretači promena.

Znamo i da nećemo biti najgledaniji, najpopularniji podcast, jer su teme teške, tiču se zdravlja, ozdravljenja ali i gubitka člana porodice i tuge sa kojom se suočavaju.

Ipak, nama je važno zajednicu obolelih od retkih bolesti privući što bliže središtu pažnje šireg društva, što je glavni motiv zbog kog istrajavamo!

Dok ne objavimo nove, možete pogledati neke od prethodnih epizoda podcasta "Rare and Share" na našem: 
Čitamo se pred kraj leta, nekom će biti radno, nekom više posvećeno uživanju. Ono što nam ostaje zajedničko je vreme koje delimo na ovoj platformi. Jedino je pitanje kako ćemo to vreme iskoristiti?

Pišite mi vaše planove!

Comments

Popular Posts